Mental coaching - 185 Coaching Center

Mental coaching

Life’s limitations are the ones we make, it’s all in the mind and nothing is impossible.

Sports / Stress & Burn-out Coaching

Onze erkende psychologe ondersteunt zowel sporters als personen die met presta-tiedruk kampen, een laag zelfbeeld hebben en/of zich vaak neerslachtig voelen - ook los van de sportcontext.

Stress & Burn-out Coaching

Kamp je met school- of werkgerelateerde stress? Heb je weinig energie? Of haal je geen voldoening meer uit je job?

Er zijn verschillende oorzaken die aan de basis kunnen liggen van een verstoorde energiebalans. Gespecialiseerd in situaties waar perfectionisme, een laag zelfbeeld en prestatiedruk vaak symptomen zijn, helpt onze psychologe zowel jongeren als volwassenen om uit die negatieve spiraal te komen. De 185-mental coach helpt zowel burn-out voorkomen als behandelen en herstelt de balans tussen werk en privé.

Tijdens de gesprekken worden tools aangereikt om jouw stressniveau te verminderen en copingsvaardigheden aangeleerd om in de toekomst beter om te gaan met stressvolle of moeilijke situaties. Met een focus op het cognitieve leer je negatieve gedachten sneller omzetten en bepaalde omstandigheden vanuit een ander perspectief te bekijken. Relativeren, loslaten en er met volle moed opnieuw tegenaan gaan zijn zaken die onze mental coach jou aanleert, zodat jij ze in de toekomst zelf kan toepassen.

Meer informatie over onze werkwijze? Aarzel niet om ons te contacteren.

Sports Mental Coaching

Voor topsporters en recreanten

Bij een sportprestatie komt meer kijken dan enkel het fysieke aspect. Een sterke positieve geest kan het verschil maken tussen winnen en verliezen, tussen doorzetten en opgeven,… Daarom kunnen sporters bij 185 ook terecht om hun zelfvertrouwen en wilskracht te vergroten, alsook om tegenslagen te verwerken.

Jouw optimale prestatietoestand (FLOW)

Wil je een flow - een totale focus op het hier en nu - tijdens het sporten ervaren? Onze sportpsycholoog leert jouw dat ideale punt van concentratie kennen, zodat jij alles uit je inspanningen kan halen.

Moeilijke gebeurtenis verwerken?

Kamp je met een tegenslag die je maar niet kan loslaten? Heb je in het verleden iets ergs meegemaakt dat je vandaag belemmert in je dagelijkse leven? De sportpsycholoog helpt je een ernstig voorval of trauma uit het verleden te plaatsen én verwerken.

Andere thema’s waarbij de sportpsycholoog ondersteuning en begeleiding biedt zijn: een laag zelfbeeld hebt, een gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst,… 

Methoden

Mentale vaardigheidstraining zoals oa. goalsetting, visualisatie, relaxatie, gedachtecontrole, cogni-tieve technieken, positieve selftalk en emotieregulatie.