Van ijzer gemaakt?

Inside stories: Ironman Hamburg & Frankfurt.

02.09.2021

Dit verhaal begint bij een tiental triatleten uit Antwerpen die een jaar geleden zijn gestart met coaching bij 185 Coaching Center. Van in het begin werd al snel duidelijk dat dit en enorme hechte groep was. Vele korte trainingsstages, gezamelijke fiets-, loop- en zwemtrainignen waren schering en inslag. Voor ons zijn het droomatleten om mee te werken. Atleten die niet graag gele, oranje of rode trainingsbestanden zien op trainingpeaks. Maar toch stuk voor stuk toppers met nog véél progressiemarge! Dus…#letswork4it


Na een jaar trainen was het zover voor 6 van hen. Isabel Bleyen en Stefan Evers deden mee in de Ironman Frankfurt. Hun verhaal is kort… Zij knalden naar een ticket voor de IRONMAN HAWAII. Congrats Isabel & Stefan!!!! 
En dan kwam Hamburg… Stefan & Isabel hadden de lat vrji hoog gelegd. Maar Tine, Dhan, An en Nathan waren er ook meer dan klaar voor. Nathan knalde naar een tijd van 8u47, goed voor een 13e plaats overall!!!


Wel jammer genoeg net geen ticket voor Hawaii… Dat fixen we volgend jaar wel!


Dhan haalde de 8e plaats in haar agegroup … Haar bericht na de finish maakte ons sprakeloos..


“Oooh echt Jerre, ik ben ongeloofelijk content. Dit resultaat had ik zelfs in mijn stoude dromen niet durven dromen. Heel stiekem hoopte ik echt op die 12u. En al vrij snel in de race voelde ik … dit zit goed! Ik ben eigenlijk heel de wedstijd super dankbaar geweest voor mijn lichaam. En verbaasd geweesrt van hoe ver ik het kon pushen. Ook vaak gedacht hoe goed je me geprept hebt. Alles alles alles is eruit gekomen, en meer zelfs…” 


Tine mocht van ons vooraf niet aan tijden denken. De fysieke vooruitgang die zij boekte op 1 jaar tijd… nog niet vaak gezien. Maar Tine is Tine, toch hopen op 12u (of net eronder). Het werd 11u15!!! Dat in haar eerste Ironman. 99,9% groene vakjes op trainingpeaks loont ;)


Tot slot An… Zij stond aan de start van haar 2e triatlon ooit! Omdat haar lopen extreem goed zat… An had echter véél last van het slecht weer. Het hield haar echter niet tegen om even te finishen op 10u56!!! 3e in haar agegroup! Volgende keer pakken we dat Hawaii ticket!! Haar bericht na de finish zegt ook ook genoeg.


Oh Jeroen ik ben heel content, ik ben blijkbaar zelfs nog derde geworden en onder de 11u, maar het was rampzalig. Ik ben onderkoeld uit het water gekomen, ik bleef onderkoeld op de fiets want het regende vanaf het begin, en in de derde ronde waaide het nog harder dan tevoren. En... Mijn maag deed enorm lastig, ik had al vrij snel buikpijn dus ik heb amper de helft van mijn voeding kunnen nemen. Wat ik nam bij het lopen kwam er direct terug uit. Ik heb er dus eigenlijk echt geen seconde van genoten met dat strontweer, van half zeven smorgens tot nu kou gehad. Werkelijk geen enkel straaltje zon. Dus ja, dat tempo van 4:40 heb ik zelfs niet geprobeerd. Ik was al zo slecht bij de start dat ik onmiddelijk beslist heb om traag uit te lopen…


Beste Toppers, bedankt voor deze prestaties! On to the next… Jeroen