Trainingsbegeleiding

Onze reis is meer dan 14 jaar geleden begonnen met de begeleiding van Kevin Pauwels. Door middel van lactaattesten, persoonlijke begeleiding en opmaak van gestructureerde programma’s werkten we toe naar het behalen van doelen zoals o.a. winst in de wereldbeker. Jaar na jaar hebben we onze ervaring blijven combineren met nieuwe kennis en data. Opleiding van wereldtoppers zoals o.a. Marten van Riel en Shirin van Anrooij, maar ook begeleiding van de recreatieve sporter op weg richting het sportieve doel en/of gezondere levensstijl.

Samen doelen stellen waarbij communicatie op de eerste plaats staat en er steeds rekening gehouden wordt met de individuele noden, werk, familie en privé situatie. Omdat we gezondheid hoog in ons vaandel dragen krijgt elke atleet bij ons 20 procent korting op de all natural overnight oats van X-Oats.

Trainingsbegeleiding
  • VLamax test lopen en fietsen
  • Lactaattest lopen en fietsen (veldtest of indoor)
  • Lactaattest zwemmen
  • Critical speed test zwemmen
  • Zwemtechniek analyse
  • Gezamenlijke zwem, loop, fiets en cyclocross trainingen
  • Gezamenlijke outdoor krachttrainingen
Trainingsbegeleiding

Coach Marc Herremans

Marc is ex prof triatleet met op jonge leeftijd reeds een heel mooi palmares (o.a. meervoudig Belgisch kampioen, 2 x top 8 WK en een 6e plaats in de Ironman van Hawaii). Op de vooravond van de doorbraak naar de wereldtop geraakte hij door een trainingsongeval verlamd van borst tot tenen. Ondanks dit alles zette Marc door om alsnog al zijn doelen te bereiken.  Hij werd o.a. wereldkampioen Ironman in 2006.

De passie voor het leven en de sport zet Marc verder in zijn coaching. Fantastische resultaten met tal van recreanten maar ook wereld-, Europese en nationale titels. Marc weet meer dan wie ook dat je in het leven moet vechten voor je doelen en dat balans tussen gezonde voeding, training, ontspanning en slaap minstens even veel belang hebben dan data.

Trainer Stenn Goetstouwers

Stenn heeft een bachelor Lichamelijke Opvoeding. Aanvullend op deze opleiding behaalde hij een Instructeur B diploma Zwemmen en Trainer B diploma Triatlon&Duatlon. Zelf beoefent hij triatlon op internationaal niveau met mooie resultaten zoals een 2e plaats in Ironman Klagenfurt (2019), 5e plaats in Ironman Kalmar (2022) en 2 nationale titels op de halve afstand in 2021 en 2022.

Daarnaast is training geven en coaching een minstens even grote passie. Hij begeleidt individuele atleten en is ook clubtrainer bij de Sterke Peer Triatlonclub en Athletes For Hope.


Trainingsbegeleiding