Bikefitting - 185 Coaching Center

Bikefitting

When body and bike connect, extraordinary things happen.

Om optimaal te presteren, is een bikefitting op jouw fiets van cruciaal belang. Een bikefit bij het 185 Coaching Center gebruikt innovatieve technologieën en tools om jouw meest ideale en comfortabele fietspositie te bepalen. Zo ontwikkel je makkelijker je maximaal vermogen, vermijd je pijn tijdens het fietsen en voorkom je blessures.

Bikefitting bij 185?

Kennismakingsgesprek & screening van het lichaam

Vooraleer we aan jouw bikefit starten kijken we eerst naar jouw huidige trainingsintensiteit, -frequentie, sportieve doelen en brengen eigenschappen als rijstijl, spiersterkte en -flexibiliteit volledig in kaart. Het is dan pas dat we jouw bikefit kunnen personaliseren. Niet iedereen is geschikt of heeft het nodig om heel sportief te zitten. Een juiste bikefit houdt rekening met deze factoren en creëert een juist evenwicht tussen prestatie en comfort.

Schoenplaatjes afstellen

Naast de fiets zelf worden ook de schoenplaatjes juist afgesteld om de knieën en voeten juist te stabiliseren, zodat jij een maximaal aan kracht kan ontwikkelen. Dit doen we vooraleer we jouw eerste meting starten. De voeten zijn gefixeerd op de fiets. Dus de plaatjes moeten eerst juist staan. De eerste meting van de bikefit starten zonder dat de plaatjes gecontroleerd zijn zou zinloos zijn en problemen kunnen opleveren.

Start van de Bikefitting

We brengen via de Retül 3D-technologie de huidige positie van de fietser in beeld. Via dit bikefit-systeem analyseren we de beweging van de fietser. We kunnnen aan de hand van deze cijfers achterhalen hoe de spieren van de fietser functioneren. Een juiste bikefit zorgt er namelijk voor dat de coördinatie van alle spiergroepen juist is.

Zadeldrukmeting (optioneel)

Bij zadelpijn kan je ook gebruik maken van het gebioMized zadeldruksysteem, dat meer info geeft over je positie en het meest geschikte zadel voor jou bepaalt. Het geeft ook een extra beeld of de fietser al dan niet symmetrisch op de fiets zit. Dit is dus van toegevoegde waarde voor elke bikefit.

De juiste fietspositie

Na zo’n twee uur hebben we jouw perfecte positie gevonden en is jouw bikefit afgerond. Met behulp van het zogenaamde ZIN-apparaat maken wee 3D-tekening van jouw fietsafstelling. Dit verslag sturen we door. Dat dan weer kan gebruikt worden om maten over te zetten naar andere fietsen. Dit verslag van jouw bikefit laat toe om de kadermaat te bepalen van een eventuele nieuwe fiets. Zo garanderen wij onze service na elke bikefitting.

Tarieven Bikefitting

Bikefitting inclusief aanpassing schoenplaatjes
atleten met jaarformule -20 % korting
€ 250,-
Bikefitting tweede fiets€ 50,-
Bikefitting tweede meting ander tijdstip€ 100,-
Aanpassen schoenplaatjes€ 50,-
Zadeldrukmeting€ 75,-
Fietspositionering in combinatie met zadeldrukmeting€ 295,-